Festiwal to nie tylko miejsce degustacji – to pełna emocji i wiedzy podróż po kulinarnym dziedzictwie Polski. Wydarzenie kierowane jest do wszystkich: od pasjonatów gotowania, przez miłośników lokalnych smaków, po tych, którzy chcą lepiej poznać bogactwo naszej kultury. Na uczestników imprezy czekają stoiska z regionalnymi specjałami i produktami tradycyjnymi, pokazy gotowania na żywo z udziałem uznanych szefów kuchni, degustacje, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia oraz warsztaty edukacyjne, łączące praktykę kulinarną z wiedzą o tradycji i kulturze.
Jednym z najważniejszych punktów festiwalu są konkursy z udziałem Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. To doskonała okazja, by zaprezentować dorobek lokalnych społeczności, promować dziedzictwo regionalne i wspierać kultywowanie tradycji, które od pokoleń są sercem polskiej kuchni. A przecież my - mieszkańcy ziemi puławskiej - także mamy czym się pochwalić.
Zgłoszenia od Kół Gospodyń Wiejskich są przyjmowane przez stronę internetową: www.festiwalpolskaodkuchni.pl, gdzie znajdują się wszystkie formularze. Do strony można przejść klikając TUTAJ.
W tym roku Festiwal, podobnie jak dotychczas, odbędzie się w kilku lokalizacjach:
* 15 czerwca - Chełmno, Rynek
* 6 lipca - Gryfice, Rynek
* 13 lipca - Ciechanów, Plac Jana Pawła
* 19 lipca - Kurzętnik, Góra Zamkowa
* 27 lipca - Namysłów, Rynek
* 10 sierpnia - Stalowa Wola, Park miejski
* 17 sierpnia - Jelenia Góra, Błonia Jeleniogórskie
* 24 sierpnia - Zakopane, Rówień Krupowa
* 31 sierpnia - Łowicz, Rynek
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.