Dwudniowe wydarzenie rozpoczęło się w sobotnie południe uroczystym otwarciem i koncertem Orkiestry Dętej "Nałęczowskie Dęciaki".
Finałowym akcentem wydarzenia był koncert Basi Giewont z zespołem, który porwał publiczność i był pięknym zwieńczeniem festiwalu.
Podczas całego weekendu goście mogli odwiedzać stoiska z regionalnymi wyrobami, wziąć udział w warsztatach rękodzielniczych, zajęciach dla dzieci, czy przebrać się w "Retro Atelier". Nie zabrakło też emocji – niedzielne popołudnie zakończyło się konkursem kulinarnym i wręczeniem nagród w konkursie kulinarnym "Czuję miętę do tradycji".
WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO "CZUJĘ MIĘTĘ DO TRADYCJI"
· potrawa słodka
I miejsce - Ciasto warstwowe "W moim ogródecku" - Stowarzyszenie Charzoki
II miejsce - "Ożarowskie pierogi" - KGW "Nasza Barć" w Ożarowie
III miejsce - "Tango z miętą" - KGW Sieprawice "Sieprawiczanki"
· napoje, koktajle, lemoniady i nalewki
I miejsce - "Nalewka antonówka z miętą" - KGW w Zagrodach
II miejsce - "Miętowy buziak" - Stowarzyszenie Charzoki
III miejsce - "Orzeźwiający napój miętowy" - KGW Żyrzyn
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.