Na obu rynkach miasteczka swoje najlepsze produkty prezentowały aż 31 winnic, a także cydrownia i miodosytnik. Nie zabrakło również aromatycznej strefy gastronomicznej, która idealnie komponowała się z degustowanymi winami, tworząc prawdziwą symfonię smaków.
W programie znalazły się także: panele dyskusyjne, lekcje tańca, Masterclassy, kino plenerowe i koncerty – wszystko to sprawiło, że Kazimierz Dolny żył w rytmie festiwalu od rana do późnych godzin nocnych. Goście nie kryli zachwytu atmosferą, otwartością wystawców i bogactwem oferty.
Jak co roku, nie zabrakło Plebiscytu Publiczności, w którym przyznano prestiżowe „Koguty”:
Złoty Kogut – Winnica Kmiecia za Rose 2024
Srebrny Kogut – Winnica Księżycowa za Solarix 2024
Brązowy Kogut – Winnica Nobilis za White Pearl
Wyjątkowym momentem festiwalu było wręczenie Nagrody Kapituły Kazimierskiego Festiwalu Wina, którą w tym roku otrzymał Radosław Froń – prawnik, ekspert rynku napojów alkoholowych, współzałożyciel Fundacji Galicja Vitis i sędzia międzynarodowych konkursów winiarskich.
Trzecia edycja Kazimierskiego Festiwalu Wina za nami! (ZDJĘCIA)
Opublikowano:
Autor: Agnieszka Gołębiowska
reklama
Przeczytaj również:
Informacje puławskieMiniony weekend w Kazimierzu Dolnym to było wyjątkowe święto smaku, zapachu i dobrej energii. Trzecia edycja Kazimierskiego Festiwalu Wina zgromadziła tłumy miłośników wina z całej Polski, którzy przez trzy dni mogli zanurzyć się w świecie wyjątkowych trunków, pasji i kultury.
reklama
reklama
reklama
reklama
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE
reklama
reklama
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.