Przedświąteczny konkurs kulinarny w Końskowoli odbywa się zarówno przed Bożym Narodzeniem, jak i przed Wielkanocą. Jego wiosenną edycję podsumowano w minioną niedzielę 2 kwietnia. Do rywalizacji zgłoszono 14 potraw w 7 kategoriach - dania mięsne, sałatki, dania jarskie, ciasta, desery, ciasteczka, przetwory i nalewki. Decyzją jury triumfowały panie Katarzyna Lipnicka z Wronowa i Maria Kędziora ze Stowarzyszenia "Arka" z Sielc, których potrawy zdobyły dwa pierwsze miejsca w dwóch różnych kategoriach. Ale upominki za udział w konkursie otrzymali wszyscy jego uczestnicy.
1. miejsce - Ekspresowe sushi po polsku, Katarzyna Lipnicka
Sałatki:
1. miejsce - Sałatka leśna, Stowarzyszenie Róża
Dania jarskie:
1. miejsce - Jajka faszerowane, Maria Kędziora "Arka"
Ciasta:
1. miejsce - Mazurek Bakaliowy, Maria Kędziora "Arka"
Desery:
1. miejsce - Koszyczek wielkanocny, Emilia Murak
Ciasteczka:
1. miejsce - Ciasteczka wielkanocne jajka, KGW Wronów
Przetwory:
1. miejsce - Ogórki małosolne na sucho, Katarzyna Lipnicka
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.